inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 68.522):

Moordschool

De scheppingsmythe Gods, geloof ik niet
de zesde dag had Hij de mens geschapen
vermoeid ging Hij daarna een tijdje slapen
en had geen weet van Allah’s islamiet.

De achtste dag had Allah toegeslagen
hij wrocht barbaren om z’n volk te leiden
dat vol geloof voor de islam zou strijden
en andersdenkenden de dood in jagen.

Zijn nageslacht wordt wereldwijd gehoord
-door strenge leer van de islamdocenten-
de homo, franke vrouw of dissidenten
ze worden door de salafist vermoord.

Ook hier stelt zo’n docent meerkeuzevragen
doorklieven, stenigen, met vuur belagen?

... DEN HAAG - VVD en ChristenUnie (CU) willen salafistische weekendscholen aanpakken. Bron: De Telegraaf

De leider van de VVD in de Tweede Kamer, Klaas Dijkhoff, en zijn CU-collega Gert-Jan Segers zijn geschrokken van onderzoek van Nieuwsuur en NRC naar een vijftigtal van zulke radicaal-islamitische moskeescholen in ons land. Daar krijgen kinderen bijvoorbeeld te horen dat niet-moslims de doodstraf verdienen, melden het actualiteitenprogramma en de krant. Zo’n duizend kinderen zouden er na schooltijd en in het weekend bijlessen volgen.

Uit lesmateriaal voor verschillende leeftijdsgroepen blijkt dat moslimdocenten door het hele land de sharia voorstaan en islamitische wetgeving verheerlijken. Nederland is een ’ongelovig land’ en mensen als homo’s, afvalligen en ’tovenaars’ verdienen volgens het salafistische onderwijsmateriaal de doodstraf. De leerlingen vullen hier zelfs multiple choice vragen over in waarbij ze kunnen kiezen tussen de juiste straf: zweepslagen, stenigen of doden met een zwaard.

Undercover
De onderzoeksjournalisten van Nieuwsuur en NRC kregen aanvankelijk geen inzage in het lesmateriaal, en deden zich daarom op een later moment voor als ouders die hun kind mogelijk naar de school wilden sturen.
„De inspectie moet in het vervolg kunnen ingrijpen bij dit soort weekendscholen en ander informeel onderwijs”, zegt Dijkhoff. „Vrijheid van onderwijs betekent niet de vrijheid om kinderen tegen onze samenleving op te zetten.” ...

Schrijver: Hanny van Alphen, 13 september 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 4 stemmen aantal keer bekeken 168

Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
13 oktober 2019
Helaas kan lang niet iedereen de vrijheid aan die ons land biedt; in plaats van gébruik van onze vrijheid te maken, is van het tegendeel in diverse gevallen sprake. We spreken onder zulke omstandigheden van mísbruik dat helaas in teveel situaties wordt toegepast..! In jouw gedicht 'Moordschool' heb jij dit erg mooi verwoord.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)