inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 76.953):

Spijtprik

Met veel tamtam werd kortgeleden de verkiezing van het zogenaamde 'woord van het jaar' aangekondigd. Liefst twintig titelkandidaten, na een lang coronajaar bijeengeturfd en uitgeschreven door de Dikke Ton den Boon van de al even Dikke Van Dale, maakten kans op een plekje: een 'entry' in het immer uitdijende woordenboek van de gelijknamige uitgeverij!

Die woord'ratrace' is echter uitgelopen op een controversiële twittervictorie...
'Hoe kon zoiets gebeuren, meneer Den Boon?'
"Nou, kijk," zei hij, hoewel er niks te zien was, "de kwestie ligt momenteel nogal gevoelig, dat begrijpt u. Niet dat we onder vuur liggen, maar eh...het zit zo:
na de lancering van onze shortlist met trendentieuze woorden heeft een aantal antivaxers een aanzienlijk contingent van de gemeenschap der anonieme wapperaars opgeroepen om massaal te gaan stemmen. Op het, toegegeven, door geen hond gebezigde neologisme PRIKSPIJT.
En dat, meneer De Lussanet, dat spijt ons uitermate bovenmatig, met name voor alle serieuze inzenders. Maar ja, we zullen het ermee moeten doen. Helaas! Sorry. Excuus (snif)...u moet weten, het is niet ònze schuld! (snif)..."

Tja. Deze volslagen uit de lucht gegrepen samenstelling van twee woorden kreeg welgeteld 82,2% van de stemmen! Op de voet gevolgd door het reeds lang ingeburgerde 'wappiegeluid' en 'woonprotest', elk met 3,7%!
Enfin, lang verhaal kort:
terwijl vandaag onze site werd gereviseerd heb ik onderstaande reactie ingezonden bij het snelsonnet van Inge Boulonois, "Kerstwens".
Bewonder even naaldboom!
Fijne dagen!
-------------------------------------------

SPIJTPRIK


O dennenboom, wat zijn uw naalden schoon
Kan ik bij u mijn boosterprik
nog halen?
Ik heb niets aan die spijtprik
van Van Dale
Dat rare kerstcadeau van Ton
den Boon

Veel liever kom ik langs bij
Inge's spar
Dan raakt mijn 'Oud en Nieuw' niet in de war

Schrijver: Max
Inzender: Max de Lussanet, 21 december 2021


Geplaatst in de categorie: corona

2.0 met 3 stemmen aantal keer bekeken 90

Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)