inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 65.754):

Afluisteren

Het gulzig Monster van de Staat wordt niet getemd
want dat heeft honger en mag lekker zelf beslissen
wat het kan hebben wat het domme volk kan missen
want dat begrijpt niet waar het over heb gestemd

De Staat, "om dreiging van terreur te signaleren",
wil zelf het monopolie op terroriseren..

... vandaag gaat de wet op inlichtingen en veiligheidsdiensten in werking, die ruime bevoegdheden toekent aan de AIVD om op allerlei manieren 'privégegevens te verzamelen van de burger', de 'sleepwet' waar het referendum over ging ...

Schrijver: Ton Hettema, 1 mei 2018


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 4 stemmen aantal keer bekeken 101

Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
marianne
Datum:
3 mei 2018
Ach Ton je hoeft je niet druk te maken dat gebeurd al jaren al die wetten zogenaamd die zijn allang inwerking referendum een wassen neus je kan gerust gaan slapen er word over je gewaakt
Naam:
Ton Hettema
Datum:
3 mei 2018
Nee, ik wil met het woordje 'heb' aangeven hoe minachtend de overheid staat t.o. de 'domme burger'. Ik denk dat de regeerders er belang bij hebben om 'het volk' dom te houden (i.e. ongeïnformeerd) en selectief voor te lichten zodat al die duizenden 'kleine' maatregelen en besluiten ongezien kunnen worden doorgevoerd. De kwestie over dividendbelasting en vestigingsklimaat is m.i. een van die 'lastige' gevalletjes die de hypocrisie blootlegt van alle huichelende leden van de samenzwerings-coalitie..
Naam:
Hanny van Alphen
Datum:
2 mei 2018
Toch zou ik persoonlijk niet zo snel beweren dat het volk uit domheid verkeerd, blanco of niet gestemd heeft. Er is nooit voldoende uitleg gegeven over de sleepwet. In de meeste programma's op teevee kreeg je meer te horen over de zogenaamde voordelen dan de nadelen. de woorden terreur en terrorisme komen binnen bij mensen en ach als ze dan toevallig ook iets te weten komen over jouw persoonlijke gegevens, dan neem je dat voor lief. Men is totaal op het verkeerde been gezet door de staat en de media.
Daarbij was het geen bindend referendum. Veel mensen dachten: Ze doen toch wat ze willen. En dat klopt dus als een zwerende staatsvinger.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
2 mei 2018
Beste Catrinus, ik ben zeer goed op de hoogte van de wereldwijd verspreide obsessie om alles en iedereen onder controle te krijgen en onder de duim te houden, en de futiele pogingen daartoe van de schaduwmachten dmv triljarden dollars verslindende organisaties die, bijna zonder uitzondering 'veiligheidsdiensten' worden genoemd.
Het punt van dit puntdicht is om de lezers erop te attenderen dat er weer een volgende stap is gezet waaraan nauwelijks ruchtbaarheid wordt gegeven..
Naam:
c. ale
Datum:
1 mei 2018
Beste Ton misschien dat je het niet beseft, maar of die sleepwet er wel of niet is de overheid verzameld toch allerlei gegevens over ons en wisselt die echt wel uit. Komt zoiets aan het licht dan is het toch - foutje bedankt. Iedereen beloert iedereen. Turkije is misschien momenteel wel een van de vervelendste voorbeelden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)