inloggen
voeg je netgedicht toe dichtwoordenboek

tabblad: netgedichten

< vorige | alles | volgende >

netgedicht (nr. 69835):

Paddentrek*

ze vinden hun mogen zijn
blijkbaar zo ontzettend fijn
en om God ter wille te zijn
en hem dankbaarheid te tonen
gaan ze hem met een kerkgang belonen
allen trekken in het zwart samen op
naar de eredienst even verderop
in het vaste vertrouwen en hoop
het water te bereiken voor hun eerste doop

~~~~

*De eerste keer dat ik ‘hoorde’ van de paddentrek was via het gelijknamige gitaarstuk van Harry Sacksioni. Het fenomeen vorige jaar voor het eerst in het echt gezien. Althans…………. In het ‘Blauwe Bos’, zag ik vele tientallen kleine kevertjes of torretjes een bospad oversteken. Ik ging diep door m’n knieën en toen zag ik pas dat ze vrij grote pootjes hadden en dat het dus heel kleine padjes waren.Vandaag opgezocht wanneer dit zou moeten zijn geweest – de eerste mooie dagen in februari.
Op internet zie ik afbeeldingen van grote meestal vermoedelijk copulerende of ‘erg luie’ padden – sommigen zaten namelijk op de rug bij anderen. Dus dan zullen, die ik zag, hun jonkies zijn geweest. Nergens een afbeelding van al die kleintjes te zien. Gisteren (16 juli) zag ik er weer eentje, pinknagelgroot , helemaal alleen – een nakomertje, of ongelukje?
In mijn vorige dorp zag ik eens een trek van allemaal krabbetjes – vermoedelijk op weg naar de brede sloten, en van daaruit naar het nog een stuk verderop gelegen meer. Hiervan ook geen afbeeldingen of info gevonden (wel van die op het Christmas eiland en die op Cuba). Inderdaad het lijkt ontsproten aan mijn ‘bescheiden’, her en der bekend staande fantasie, want echt waar, ik drink niet, gebruik geen drugs en rook niet (oei oei wat saai – valt heel erg mee hoor, ervaar dingen veel bewuster).
Wat zo’n klein miezerig padje allemaal toch weer aan gedachten losmaakt.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 8 aug. 2019


Geplaatst in de categorie: natuur

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:catrinus
Datum: 8 aug. 2019
Bericht:Bedankt voor je advies Olean. gelukkig hebben we(mijn vrouw) het toch gevonden. Heel interessant te lezen op www.naturetoday.com en op www.padden.nu . Het waren inderdaad kleine padden. Paddenregen genoemd. Met een foto van zo'n klein beestje. De paddentrek van Sacksioni (een oud nummer al) is te vinden op You Tube.

Naam:Olean
Datum: 8 aug. 2019
Bericht:Hallo Catrinus,

Mocht je er nog niet uit zijn en je afvragen of het wel padden-in-de-dop zijn, die kleine donderkoppies - en dat nog wel in zo groten getale - dan zou je die prangende vraag kunnen voorleggen bij Vroege Vogels. Even de Fenolijn bellen, zou ik zeggen...

Harry Sacksioni's Paddentrek ken ik niet, maar ik neem aan dat het weer zo'n typisch transparant klinkend virtuoos instrumentaaltje is...


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)