inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 10.001):

Misbruik

Onderweg klampten we ons vast aan de oeroude bron
zoals alle zwervende kinderen

van zoveel dagen geleden met
de herinnering aan overgave en vergelding

Wie onderweg zo is gekwetst en denkt daardoor
te zullen sterven verdraagt de belasting niet

als gebruiksvoorwerp voor de maatschappij
te worden ingezet

met het vuil de virussen en
al wat men niet weet in

de schaduw
van een dreigend kwaad

De vrije in gebonden staat
met kwaadwillende die het voor de wind gaat

in de vreemde lucht
van de kosmos die om ons heen draait


Zie ook: https://www.freeartandbeauty.exto.nl

Schrijver: eliZe Augustinus, 15 aug. 2021


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5,0 met 4 stemmen aantal keer bekeken 180

Er zijn 10 reacties op deze inzending:

Naam:
eliZe Augustinus
Datum:
22 aug. 2021
Hallo redactie,

Wilt u deze reactie aub plaatsen zodat het voor de lezer duidelijk wordt wat er gaande is Ik heb geen toestemming gegeven om twee keer de zelfde reactie te laten plaatsen. Bij mijn vorige gedicht gebeurde het zelfde. Dat heeft u op sterk aandringen mijnerzijds verwijderd Ik verzoek u nogmaals via deze weg om mijn reacties en of gedichten niet meer in tweevoud te plaatsen EEN IS GENOEG! Bedankt voor uw medewerking.
Naam:
Elize Augustinus
Datum:
17 aug. 2021
Ik schrijf inderdaad ook onder verschillende pseudoniemen Zara , maar Augustinus is mijn geboortenaam. Ik zie overigens dat u uw reactie op mijn gedicht El Copley onder dit gedicht heeft geplaatst. Geef verder niet, ik maak u er op attent voor de lezer maar dat zult u ongetwijfeld duidelijk zijn.
Ik zou willen dat ik u kon uitnodigen voor een blues concert. Helaas is dat nog niet aan de orde ivm met de Corona toestanden. Dank u wel voor uw goede wensen. Ook ik wens u veel succes met de serieuze zowel de leuke dingen van het leven! Dank u voor uw reacties!
Naam:
Elize Augustinus
Datum:
17 aug. 2021
Fijn om nader kennis met u gemaakt te hebben Zara, en daarbij nog een collega dichter ook. Leuk is dat! Het is goed om gedichten kritisch te beoordelen. Ik begrijp waar u mij voor wilt waarschuwen maar heus ik kan u geruststellen daar is in dit gedicht geen sprake van omdat ik zelf uiterst kritisch op mijn hoede ben voor de gevaren die gedichten soms met zich mee kunnen brengen . Dit gedicht is juist het tegenovergestelde daarvan wanneer men het in de juiste zin van de betekenis kunt lezen. Waardoor je met een golf van warmte en liefde overspoeld kunt worden.
Naam:
Zara
Datum:
17 aug. 2021
Voel me niet aangesproken, maar soit. Doet er uw voordeel mee, zou ik zeggen. Wat leuk trouwens van El Copley! (Never heard of).
Zijn er nog kaartjes?

Succes en veel plezier
met zang en vertier!

Zara Leander
Naam:
Elize Augustinus
Datum:
17 aug. 2021
Je gewoon aan de regels houden.
Wat zou je daarvan denken ?
Naam:
Zara
Datum:
17 aug. 2021
Zal ik voortaan maar eerst een verzoekje sturen per mail? Een kattenbelletje dat ik er aan kom? Voeten vegen, jas uit, hoed af, geen kus of handenschudden (corona!), maar gelijk, hup, met de deur in huis, voor de draad ermee?

Wie ik ben, vraagt u?
Ik zal u uit de droom helpen. Ik ben een liefhebber van gedichten, lanceer er minstens twee per dag. Alhier, op deze zichzelf respecterende webstek. Maar ben als lezer tevens een kritisch volger van dichters van mannelijke, vrouwelijke en onzijdige en onhijdige kunne.

U schrijft onder pseudoniem, want Augustinus zal toch niet uw eigennaam zijn. Welaan, ik schrijf eveneens onder een schuilnaam. Diverse zelfs, maar dit geheel en al terzijde.
Mijn kritiek bestaat eruit dat ik u en andere collega-poëten waar mogelijk op inconsistenties wijs in de door hen gefabriceerde verbale uitingen. En of deze van religieus gehalte zijn of niet doet niet ter zake. Dus schrijft u rustig onverdroten verder, ik kom u enkel storen wanneer het mij stoort...
Naam:
Elize Augustinus
Datum:
16 aug. 2021
Zara Toestra wat moet ik mij bij die naam voorstellen ?
Wie bent u?
Als dichter staat u hier niet ingeschreven
Het reactie veld is namelijk bedoeld om inhoudelijk commentaar op de gedichten te geven
U komt hier ongevraagd onder mijn
gedicht uw mening plempen over een door u bekeken televisieprogramma
Naam:
Z. Toestra
Datum:
16 aug. 2021
...hoe durf ik wat, met een dergelijke instelling?
Je zin houdt ineens op...
kan er even geen chocola van maken, eliZe.
Naam:
Elize Augustinus
Datum:
16 aug. 2021
Ik word niet gauw boos maar nu vraag ik je om niet meer onder mijn gedichten te verschijnen Wie denk je dat je bent om mij het vrije woord als dichter en schrijfster te verbieden En uitgerekend jij hebt commentaar Hoe durf je met een dergelijke instelling
Naam:
Zara Toestra
Datum:
16 aug. 2021
Who'll stop the rain, sancta eliZe...heb je gisteravond naar Zomergasten gekeken, met Alfred Birney? Het lot van de Philippina's in "dienst" van de verderfelijke elite in Dubai, Abu Dabi, Qatar en omstreken is weerzinwekkend. En het gaat maar door, in naam van wie? Van God, van Allah? In naam van wie?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)