inloggen
voeg je netgedicht toe

Netgedichten

netgedicht (nr. 76.805):

Lichaam II

Lichaam
Wat ben ik met jou verweven
Je laat me niet los
Wat blijft er van mij over
Als jij straks verdwijnt
De plek waar we naartoe gaan
Daar komen we ook vandaan
Noem het geen niets of nergens
Want uit niets kan nooit iets ontstaan

Schrijver: Bobbie, 11 april 2022


Geplaatst in de categorie: lichaam

2.0 met 1 stemmen aantal keer bekeken 116

Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Ralameimaar
Datum:
24 april 2022
We begrijpen elkaar dus...heel interessant in dit verband is het boek "Unbounded ocean of conciousnes" van Tony Nader
Naam:
Bobbie
Datum:
24 april 2022
De inspiratie komt dus volgens jou uit het bewustzijn en de intelligentie om ons heen. Daar kan ik me wel in vinden. Omdat onze geest alleen maar met objecten kan jongleren en een term als ‘bewustzijn’ zich daar niet voor leent, hebben we de neiging het dan maar ‘niets’ te noemen. Het is niet-iets omdat het geen afgebakend ding is, maar dat wil niet zeggen dat het niet bestaat als kweekvijver voor onze inspiratie.
Naam:
Ralameimaar
Datum:
24 april 2022
Bobbie, wanneer je een zaadje ontleedt tot de diepste kern, dan is daar niets, toch komt daar een boom uit voort. In het niets is alles! Er is bewustzijn en intelligente om ons heen, waaruit we ideeën/oplossingen al of niet bewust opvangen.
Naam:
Bobbie
Datum:
13 april 2022
Het is zeker waar dat de prachtigste ingevingen totaal onverwacht op ons pad komen. Maar waar ze precies vandaan komen blijft een raadsel. Gelukkig, zou ik willen zeggen.
Het doet me denken aan een oude filosofische vraag: waarom is er iets en niet niets? Je kunt je afvragen of ‘niets’ wel bestaat. Er zou namelijk ‘iets’ moeten zijn dat vaststelt dat er ‘niets’ is. Dat is duidelijk in tegenspraak.
Maar goed, een poëtisch forum is waarschijnlijk niet de plek voor zoveel gefilosofeer. Uiteindelijk kunnen we er toch geen chocola van maken. Dus: lang leve de inspiratie en het mysterie.
Naam:
Maxim
Datum:
13 april 2022

Uit niets kan nooit iets ontstaan, zoals je zegt.
Maar wat als dat iets onvoorzien is?
Het kondigt zich niet aan,
maar doet zich plotseling voor, onverwacht, zonder dat je het in de gaten hebt. Het overkomt je, overvalt je of valt je toe, als toeval.
Als een donderslag bij heldere hemel, wat meestel een negatieve connotatie heeft. Of als een geschenk dat je in de schoot geworpen wordt. Maar in alle gevallen als iets dat zich plotseling voordoet.
Een brainwave kun je niet navertellen, zal jou ook niet zeggen waar hij vandaan komt. Je kunt er alleen je voordeel mee doen als hij zich voordoet. Of het een reële mentale voorstelling heeft zou ik niet durven zeggen.
Wel denk ik dat je geest ervoor 'open moet staan' wil 'in-spiratie' een kans krijgen. Uit niets kan nooit iets ontstaan, ook geen creatio ex nihilo, een schepping uit het niets. Zonder inspiratie geen gedicht.
Naam:
Bobbie
Datum:
12 april 2022
Maxim, hoe weet je dat die ingeving of dat briljante idee echt uit het niets kwam, of was er misschien toch een sluimerend beeld, een herinnering of een opwelling uit het onbewuste als aanleiding?
Naam:
Maxim
Datum:
11 april 2022
Wacht even, Bobbie.
Uit niets kan nooit iets ontstaan zeg je? Wat dacht je van een briljant idee? Dat is nooit alleen maar 'toeval'. Of een droom,
een hersenspinsel, een ingeving, die ieder voor zich leiden tot een gedicht - als een creatie-uit-het-niets?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)